Naslovnica Top vijesti Razbuktava se rat u PDP-u, Crnadak oštro odbrusio Stanivukoviću: Uskoro ćemo imati...

Razbuktava se rat u PDP-u, Crnadak oštro odbrusio Stanivukoviću: Uskoro ćemo imati prelomne sjednice. Sve dileme ćemo otkloniti

Nakon što je aktuelni gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković rekao da ima podršku stranke i da će opet biti kandidat, te da ga “ne brinu kokodakanja onih koji ne misle dobro partiji”, ubrzo se oglasio potpredsjednik PDP-a, Igor Crnadak, čime se potvrdilo da se unutarstranački rat ne smiruje.

Naprotiv, razbuktava se.

Stanivuković tvrdi da će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Banje Luke, ali se njegove kolege ne slažu s tim, bar kada je u pitanju Igor Crnadak.

Potpredsjednik PDP-a Crnadak rekao je da nikada u historiji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da “kokodače”.

“Sve do juče. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje. SNSD već tri puta za redom gubi u Banjoj Luci i to ubjedljivo. Neće ih narod u našem gradu. I zato su digli ruke od Banje Luke. Po prvi put su izabrali rukovodstvo u kojem ni predsjednik SNSD, niti jedan od potpredsjednika nisu iz Banje Luke. Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke. E, pa ne može”, istakao je Crndak u objavi na Facebooku.

Istakao je da svaki kandidat PDP-a mora provoditi politiku PDP-a, te upitao šta je tu sporno.

“Pogotovo kad smo upravo za tu politiku dobili ogromnu podršku Banje Luke. Zašto na uporne pozive da opozicija ima samo jednog kandidata, da taj kandidat nastupi na našoj pobjedničkoj opozicionoj platformi, te da nijedan pojedinac i nijedna sujeta ne smiju biti iznad glavnog zajedničkog cilja, uvijek dobijamo isti odgovor – ЈAPAЈAPAЈA? – kaže Crnadak.

Naveo je da je jasnije nego ikad da će opozicija u Banjoj Luci imati samo jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika.

“A vlast, po svemu sudeći, najmanje dva. Tereni i performansi su odlična nadogradnja, kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima. Ali, kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći. O tome zašto se opstruiše održavanje Sabora PDP u Banjoj Luci, iako je poslednji bio u junu 2017. godine, kome je stalo do PDP-a, a kome nije, ko dolazi na sastanke, a ko ne dolazi, zašto su raspuštena sva tijela PDP-a u Banjaluci prije godinu i po dana i o nekim drugim unutarstranačkim temama ćemo na organima Partije”, naveo je potpredsjednik PDP-a.

Crnadak je dodao da će PDP u četvrtak i u subotu imati historijske, prelomne sjednice.

“PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme. Sve drugo bi od PDP-a napravilo samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD”, zaključio je Crnadak.

Do kraja ove sedmice Partija demokratskog progresa izabrat će novo rukovodstvo u Banjoj Luci, ali i utvrditi svog kandidata za gradonačelnika najvećeg grada u RS.