Realizovana druga, redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Visokom

Marketing

U organizaciji Crvenog križa Visoko, danas je provedena druga po redu, redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je počela u 07,30 sati i trajala do 12, 30 sati, realizovana je u prostorijama Vatrogasnog doma, u saradnji sa medicinskim osobljem Kantonalne bolnice Zenica, koji su tu da osiguraju i obezbjede sve potrebne uslove za sigurno i efikasno darivanje krvi. Prema informacijama iz Crvenog križa Visoko, današnja akcija ocijenjena je kao uspješna. Akciji se odazvalo 52 darivatelja, a po prvi put dragocjenu krv darovalo je 5 naših sugrađana.

Proces darivanja krvi se sprovodi uz stroge medicinske standarde i uz puno poštovanje zdravstvenih protokola, što garantuje sigurnost i davalaca i primalaca krvi, a za sve ostale upute građanima, posebno onima koji su tu po prvi put na raspolaganju su uvijek vrijedni volonteri visočkog Crvenog križa.

Akcija predstavlja izvanredan primjer zajedničkog napora u službi humanitarnog cilja i promovisanju društvene odgovornosti. Ovo kontinuirano nastojanje visočkog Crvenog križa ima za cilj povećanje zaliha krvi u Kantonalnoj bolnici Zenica, te istovremeno podizanje svijesti među građanima o važnosti redovnog darivanja krvi.