Naslovnica Top vijesti Sarajevski SDP poslao poruku kolegama koji rade mimo odluka stranke, ali i...

Sarajevski SDP poslao poruku kolegama koji rade mimo odluka stranke, ali i SDA-ovcima

Sarajevski SDP održao je sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj su doneseni zaključci o aktuelnoj političkoj situaciji.

“Na sjednici Predsjedništva sarajevskog SDP-a, koja je održana danas, doneseni su zaključci o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, kao i o pritiscima sa kojima se susreće rukovodstvo SDP-a, naglašavajući važnost zajedničkog djelovanja i podrške u vremenu teških odluka i još teže borbe za interese svih građanki i građana Bosne i Hercegovine.

Sarajevski SDP pruža potpunu podršku predsjedniku SDP-a BiH Nermin Nikšić u procesu formiranja Vlade FBiH i oštro osuđuje prijetnje koje su mu upućene, zahtijevajući hitno postupanje nadležnih organa”, navode u saopćenju.

Podršku su pružili i radu svih zvaničnika SDP-a na svim nivoima.

“Pozivamo sve naše kolegice i kolege, bez obzira na kojem nivou vlasti djeluju, da pokažemo snagu zajedništva i podrške za procese formiranja vlasti na nivou FBiH koje vodi SDP BiH, kako bi se proces konačno okončao u najboljem interesu naše države”, naveli su.

Ali, imali su poruku i za kolege koji rade mimo odluka stranke.

“S druge strane, podsjećamo sve naše izabrane dužnosnike da se pridržavaju odluka koje se donose u organima partije i da djeluju u skladu sa njima. Na kraju, Sarajevski SDP ostaje dosljedan svojim principima i svom djelovanju i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa države.

Sramno je da upravo oni koji uništavaju svaku perspektivu života u ovoj zemlji, koji uništavaju dostojanstvo radnika, penzionera, koji mladim ljudima oduzimaju svaku perspektivu, sada prave opstrukcije. Oni su zabrinuti samo za svoje fotelje i privilegije. Da bi ih sačuvali spremni su izazvati haos i nasilje. To im nećemo dozvoliti”, istakli su u saopćenju.