Naslovnica Top vijesti Saša Magazinović poručio RAK-u: Izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili. Podrška...

Saša Magazinović poručio RAK-u: Izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili. Podrška Senadu

Reakcije na najave direktora RAK-a Draška Milanovića da će se poduzeti rigorozne mjere protiv Face TV ne prestaju. Sada se o svemu oglasio i Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetimo, ljudi blisku lideru SNSD-a Miloradu Dodiku u javnost plasiraju lažne optužbe da je Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji navodno upitao da li bi trebalo da se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili ubije”.

Izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili
Saša Magazinović je postavio prijedlog za Regulatornu agenciju za komunikacije BiH (RAK). Također, pružio je podršku novinaru Hadžifejzoviću.
Naime, Magazinović je objavio fotografiju šta sve obuhvata Član 27. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine.

“Prijedlog za RAK: ako vam se već nešto radi, predlažem da pogledate Član 27. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH. I onda pokrenete postupak protiv RTRS. Umjesto da izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili.
Podrška Senadu Hadžifejzoviću”, napisao je Magazinović.

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, Draško Milinović kazao je jučer kako je RAK po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

“To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo. Jasno je da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija”, rekao je Srni Milinović.

Prema njegovim riječima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno “mnogo podzakonskih akata Agencije”.

“Ove stvari koje smo nažalost vidjeli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Face televiziji su nedopustive. RAK ih neće dozvoliti”, naveo je Milinović.
RAK najavio rigorozne mjere
Milinović je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mjere i sankcije.

“U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi vidjeli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mjere da se ovakve stvari više nikada ne bi desile”, dodao je Milinović.

Podsjetimo, sinoć sa Face TV-a su poslali usporene snimke u kojima se jasno čuje šta je Hadžifejzović zaista rekao.