Naslovnica Top vijesti Shooping centar i hotel „Vema“ vrata otvaraju u proljeće 2023.

Shooping centar i hotel „Vema“ vrata otvaraju u proljeće 2023.

Shooping centar i hotel „Vema“ na kojem se radi već neko vrijeme, poprima svoje pune obrise.

Plan je bio da objekat bude otvoren do kraja prošle godine, međutim zbog novonastale situacije objekat će u punom kapacitetu biti otvoren na proljeće ove godine.

– Ono što ćemo imati u „Vemi“ jeste mini šoping centar sa brojnim svjetskim brendovima, hotel sa 140 ležaja i 65 modernih soba, prateći sadržaji poput bazena, spa centra, teretana, a tu su i sadržaji kojih do sada nije bilo u Visokom, ali ni BiH, prvi opservatorij za posmatranje neba i nebeskih tijela, kao i alpinistička, zatvorena, klimatizovana, umjetna stijena, visine 18 metara. Tu je i ekskluzivni restoran, moderni kafići sa još modernijim sadržajima i mislim da ovime Visoko dobija ono što zaslužuje, jedan moderan objekat, moderan hotel, ali i trg koji će se nalaziti ispred samog objekta – kazao nam je Osman Suša.
Vrijedno je pomenuti kako će osim samog objekta i ovaj dio grada zasjati u punom sjaju, jer će investitor, zajedno sa stanovnicima okolnih zgrada i Gradskom upravom obnoviti i urediti fasade na okolnim zgradama.

– Privrednici su partneri naše lokalne zajednice i naš odnos i ono što oni rade svjedoči da osim tog investicionog momenta, oni vole svoj grad i mjesto gdje stanuju, jer ono što je ovdje uloženo, u ovaj objekat, moglo je biti uloženo bilo gdje drugo. Inače, ovo je jedan od najznačajnijih projekata u Visokom u posljednjih 30 godina i uz sve sadržaje donosi nam obogaćivanje turističke ponude, i pored toga što je projekat bitan investitoru, mogu reći da je za mnogo bitniji za Visoko, jer smo turistički grad i ovime dobijamo dimenziju više u turističkoj ponudi i razvoju. Gradska uprava prati razvoj, a i mi smo pokrenuli brojne aktivnosti, tako da ćemo ići na uređenje ulice Branilaca, investitor će urediti trg ispred samog objekta, a raspisan je i poziv za idejno rješenje ulica Čaršijska i Alije Izetbegovića i nakon što stručna komisija odabere najbolje rješenje mi idemo u realizaciju, pa makar sve to koštalo i pet miliona KM. U narednih godinu – dvije promijenit ćemo izgled našeg grada, a svakako izuzetno je vrijedan i broj ljudi koji će dobiti posao u ovom objektu – kazao nam je gradonačelnik Mirza Ganić.

Otvorenjem objekta „Vema“ posao će dobiti oko 230 radnika, a sami centar Visokog dobija reprezentativan objekat koji će sasvim sigurno privlačiti u Visoko i građane Sarajeva, Zenice, kao i drugih gradova, a mnogobrojne turiste zadržati u našem gradu.

ilijas.info