Naslovnica Top vijesti Šokantni detalji ubistva u Tuzli: Ćustendil bio pijan, zbog svađe dolazila i...

Šokantni detalji ubistva u Tuzli: Ćustendil bio pijan, zbog svađe dolazila i policija

TUZLA – Novo ubistvo u Tuzli šokiralo je bh. javnost. Policijski pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil ubio je suvlasnicu ugostiteljskog objekta Amru Kahrimanović. U nju je ispalio više hitaca i preminula je na licu mjesta.

Nedugo zatim Ćustendil je pobjegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a TK, uhapšen je ispred zgrade u kojoj je živio.

No, “Avaz” sada otkriva detelja koji su prethodili ovom zločinu.

Naime, Ćustendil nije bio na dužnosti kobne noći. U lokal je došao s prijateljima s kojima je pio. Sat prije ubistva desio se incident u lokalu, zbog čega je pozvao policiju jer je jedan od njegovih “kolega” s kojima je sjedio narušao javni red i mir.

Ćustendil je, naime zvao policajce da dođu i intervenišu, što su i oni i uradili i izveli muškaraca iz tržnog centra, No, on je zatim nastavio piti.

Kako je policija intervenisala u lokalu, uposlenica je pozvala suvlasnicu Kahrimanović da dođe na posao, što je ona i učinila. I tu se zatim nastavila drama koja je završila tragično.

Kahrimanović je, kako su naveli očevici, zahtijevala od gostiju da napuste lokal, tražeći da plate šta su popili i da idu, ali je Ćustendil, koji je bio česti gost ovog lokala i dolazio tu zbog Kahrimanović, to odbio. Nakon toga, došlo je do prepirke između nesrećne žene i policajca, zbog čega je Ćustendil izvadio pištolj i ispalio više metaka u nju.

Kada je vidio šta je uradio, pobjegao je iz tržnog centra. Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala

Nezvanično, Ćustendil i ubijena su bili u nekoj vrsti odnosa. On je mjesecima dolazio u lokal zbog Kahrimanović, što su potvrdili brojni svjedoci, navodi “Avaz.