Naslovnica Globus Srbijanski ministar iznio detalje stravičnog ubistva Danke: Otac pitao ubice da li...

Srbijanski ministar iznio detalje stravičnog ubistva Danke: Otac pitao ubice da li su vidjeli djevojčicu. Rekli su da nisu, a bila je u njihovom autu

Djevojčica Danka Ilić (2) iz Bora je ubijena, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić objavio je detalje stravičnog zločina.

“Danas je jako tužan dan. U ovom slučaju aktiviran je sistem “Pronađi me”.

Mi smo od izlaska iz stana pratili forenziku telefona, njeno kretanje pritom upoređujući sva moguća lica, koja su tu prolazila”, rekao je ministar.

Danka se šetala, a majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto.

Prema iskazu, radnici komunalnog preduzeća Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, stigli su u 13.20 sati dok su bili na radnom zadatku.

“Udarili su djevojčicu. Osumnjičeni je upravljao vozilom, udario djevojčicu i potom tijelo prebacio u zadnji dio vozila.

Danka Ilić: Slučaj potresao regiju
“Tokom vožnje su se dogovorili da tijelo djeteta bace, a tokom vožnje, u 13:57 sati ih je zaustavio otac djeteta koji ih je pitao da li su vidjeli dijete, odgovorili su negativno. Nakon toga su je ostavili na deponiji u smeću. Nakon toga su se vratili u firmu. S.J. je pozivu otišao do Banskog polja da bi tražio djevojčicu“, rekao je Gašić, potvrđujući se se jedan osumnjičeni tog dana priključio potrazi bez imalo griže savjesti i proveo neko vrijeme sa svima koji su tragali za djevojčicom.

Pojašnjava Gašić da su se osumnjičeni u autombilu kretali oko 20 kilometara na sat.

“Prema našim pretpostavkama, dijete je izašlo iz šipražja. Imamo dvoje svjedoka, majku i sina. Vidjeli su dijete da ide ka gore i tačno vrijeme nam se uklopilo sa kamerama.

To je sedam ili devet minuta, kada se to desilo, nepunih dva minuta kasnije sreće ih otac. Onda staju. Pita ih da li su vidjeli djevojčicu, otac nastavlja potragu”, dodaje Gašić.

Kako kaže, razgovarali su policajci i sa majkom.

“Početne informacije smo morali da dobijemo od majke. Urađeno je 15 poligrafskih ispitivanja”, rekao je on.

Dodaje da osumnjičeni jedan na drugog prebacuju krivicu i da postoje informacije po kojima su tijelo nesretne djevojčice nakon ubistva prebacili s jedne na drugu lokaciju.