Marketing

Najbolji teniser planete planira napad na osmu titulu na travi, u Beogradu se uveliko priprema za turnir u Londonu i svakim danom se čini da je ova opcija i te kako realna. Đoković želi da napadne 25. Grand slam titulu.

Novak Đoković planira da zaigra na ovogodišnjem Wimbledonu od 1. do 14. jula, posljednja je informacija koja se može čuti o teniseru iz Srbije.

Isprva je djelovalo kao gotovo nemoguća misija da se oporavi i da bude spreman za sezonu na travi, ali se čini da oporavak ide sasvim dobro. Uostalom, ne bi bio prvi teniser koji je uspio da operiše medijalni meniskus između Roland Garrosa i Wimbledona i da kasnije zaigra na travi. Da je ova opcija i te kako moguća pokazao je ranije Tejlor Fric koji je upravo isto postupio.

Iako se spekulisalo mjesecima da bi i bez povrede Đoković možda preskočio Wimbledon (što bi bila posebno kontroverzna odluka) sada se čini da je realnije da vidimo Novaka kako u Londonu juriša na osmu titulu na travi. Uostalom, od 2018. godine na Wimbledonu ima samo jedan jedini poraz i to od Alcaraza u finalu prošle godine kada ga je set djelio od titule.

Najbolji igrač na travi želi da opravda taj epitet i ove godine i to je sada plan, a zatim će uslijediti pripreme za Olimpijske igre (teniski turnir se igra od 27. jula do 4. avgusta) i napad na jedino zlato koje mu nedostaje u karijeri.

Đoković je od utorka redovan na biciklu koji vozi oko 45 minuta dnevno i trenira u jednoj od najboljih beogradskih teretana. Snimci koje je objavljivao svjedoče da je taj zahvat bio zaista minimalno invazivan i da je ubrzo mogao da nastavi barem sa parcijalnim treninzima.

Sve je veći optimizam da će Đoković zaigrati na Wimbledonu, a to je prvi istakao Jannik Sinner. Tada je to djelovalo gotovo kao ludost, ali sada je i Marion Bartolli, čuvena francuska Grand slam šampionka, podijelila ne samo hrabru prognozu Wimbledona, nego i ideju da Novakova dominacija još uvijek nije završena.

“Veće su šanse da će Đoković igrati na Wimbledonu nego da neće. Prestanite da mislite da neće igrati, to danas niko ne može da tvrdi. Ako ode na Wimbledon, biće na 100 posto, i naravno da će biti među dvojicom najvećih favorita”, rekla je Bartolli.

Ona je istakla da vjeruje da bi Srbin mogao da bude i te kako u igri za osvajanje Grand slama.

“Nemojte da mislite da je kraj Đokovićeve ere. Kada vidimo finale Roland Garrosa između Carlosa Alcaraza i Alexandera Zvereva, koji su očigledno veliki šampioni, i broj neiznuđenih grešaka koje još prave, grčevi Alcaraza i Sinnera u polufinalu… Recite mi koliko puta je Đoković imao grčeve u finalima protiv Federera ili Nadala koje je trajalo više od pet sati? Broj grešaka koje su ovi igrači napravili u finalima Grand slam turnira gdje je nivo viši…“, dodala je Bartolli.

Đoković je na najnovijoj ATP listi trenutno treći teniser planete sa 8.360 bodova, a ispred njega su Alcaraz sa 8.580, te Sinner koji je stigao do 9.480.

To znači da će Đoković potencijalno moći da igra sa jednim od njih u polufinalu, a onda u finalu sa drugim igračem. To i ne čudi jer su upravo njih trojica ubjedljivo najveći favoriti za sezonu na travi.

Ipak, ne bi trebalo zaboraviti i da je Wimbledon zadržao pravo da mijenja nosioce, te bi čak mogli da stave Đokovića kao prvog nosioca zbog sedam titula u Londonu. To se reijtko dešavalo kroz historiju, ali jeste u slučaju Rogera Federera.

I sama činjenica da Novak nije otišao u potpunu ilegalu i nestao sa društvenim mreža svjedoče da planira da se vrati na teren vrlo, vrlo brzo. Za sada nije poznato ko bi mogao da bude u njegovom timu za Wimbledon i da li će Boris Bošnjaković još jednom imati ulogu glavnog trenera. Taj recept je izgledao sasvim dobro na Roland Garrosu do problema sa povredom. Uostalom, Bošnjaković u ovom trenutku ima savršeni učinak (4-0) u novoj ulozi.