Naslovnica Top vijesti SUD ODREDIO JEDNOMJESEČNI PRITVOR ZA BAHATOG VOZAČA KOJI JE UDARIO 14-GODIŠNJAKA I...

SUD ODREDIO JEDNOMJESEČNI PRITVOR ZA BAHATOG VOZAČA KOJI JE UDARIO 14-GODIŠNJAKA I POBJEGAO

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, sarajevski Općinski sud odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Albanije Sebastijanu Lasko, osumnjičenom za krivično djelo nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Kako je potvrdilo Tužilaštvo KS, pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva.

On je osumnjičen da je u subotu oko 21.30, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nesreće.

Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Hapšenje je uslijedilo nakon što se u medijima oglasila majka udarenog pješaka. Ona se zapitala “koga štite”, kao i kako je počinilac mogao pobjeći i ostaviti dijete da iskrvari.

– U poslijepodnevnim satima, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, po nalogu tužioca KTKS, pronašli su i slobode lišili muškarca S.L., državljanina Albanije, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi (član 337. KZ FBiH). Prethodno je imenovani, po nalogu dežurnog tužioca, prekršajno sankcionisan za saobraćajnu nezgodu.

Osumnjičeni je dana 10.02.2024. godine oko 21.30, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, putničkim motornim vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode.

Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Muškarac lišen slobode je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode, a policijski službenici pod nadzorom KTKS nastavljaju rad na ovom predmetu – piše u saopćenju MUP-a KS.