Naslovnica Top vijesti SUSRET ZVIZDIĆA I MIOKOVIĆA: RAZGOVORI O PREVENCIJI BAHATE VOŽNJE I UNAPREĐENJU SARADNJE

SUSRET ZVIZDIĆA I MIOKOVIĆA: RAZGOVORI O PREVENCIJI BAHATE VOŽNJE I UNAPREĐENJU SARADNJE

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić primio je danas novoimenovanog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragana Miokovića.

Na sastanku su razgovarali o unapređenju saradnje između dva parlamenta i aktuelnoj situaciji u zemlji.

Jedna od ključnih tema sastanka bila je inicijativa koju je predložio Zvizdić, a koja je usvojena na prethodnoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH.

Ova inicijativa se odnosi na prevenciju bahate i obijesne vožnje, a dogovoreno je da bude razmatrana i na sjednici Federalnog parlamenta.

Predsjedavajući Mioković je istakao da je inicijativa od velikog značaja za sigurnost u saobraćaju i naglasio da će podržati sve institucionalne aktivnosti s ciljem izmjena zakona koje će biti u korist građana.

Zvizdić i Mioković su se složili da je neophodna saradnja i zajedničke aktivnosti kako bi se unaprijedio kvalitet života svakog građanina Bosne i Hercegovine.

Sa sastanka je poslata jasna poruka o važnosti zajedničkog djelovanja i koordinacije između različitih nivoa vlasti u zemlji, saopćeno je iz PSBiH.