Marketing

Dženaza ubijenoj Nermini Krajini biće obavljena u sutra poslije ikindije namaza u 17.15 sati ispred Centralne džamije Sokolović Kolonija, a ukop će se obaviti na mezarju Kovači u Hrasnici.

Nermina je ubijena na okrutan način 26. juna u 38. godini života. Prethodno je bila zarobljena i mučena danima. Njen suprug Goran Ravlić i svekrva Leđiba Ravlić osumnjičeni su za krivično djelo ubistvo na okrutan način, dok je Latif Jašarević osumnjičen za krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog djela.

“Goran Ravlić i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili 38-godišnjakinju, suprugu osumnjičenog Gorana Ravlića u stanu u ulici Kolodvorska. Prvobitno su joj uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svijetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usljed čega je nastupila smrt. Latif Jašarević sumnjiči se da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio. Istovremeno, osumnjičenima je pokušao pomoći da ga prikriju. Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog djela”, saopšteno je iz Tužilaštva KS.

Nermina nije imala roditelje, a prema smrtovnici, iza nje je ostao brat, amidže, dajdže, tetka, strine… Ovo svirepo ubistvo uznemirilo je građane Sarajeva, ali i čitavog regiona.