Marketing

Javno tužilaštvo Grčke podnijelo je prijavu protiv 104 osobe uhapšene zbog nereda koji su se desili u Atini u noći između ponedjeljka i utorka.

Oko 150 huligana koji su došli iz Hrvatske napalo je 30-tak pristalica AEK-a i tom prilikom nasmrt izboli 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa.

Tužilaštvo 104 uhapšene osobe, od kojih je većina državljana Hrvatske, tereti za četiri krivična djela i sedam prekršaja tokom krvavog obračuna u dijelu Atine koji se zove Nova Filadelfija, a gdje se nalazi stadion AEK-a.

Hrvatski huligani se terete za ova četiri krivična djela:

Ubistvo sa namjerom; Učešće u zločinačkoj organizaciji; Eksplozijama; Posjedovanju eksploziva.

Dodatno, Hrvati se terete i za narušavanje mira.

Sud u Solunu je nedavno sudio dvanaestorici navijača PAOK-a zbog ubistva Alkisa Kampanosa, pristalice Arisa. Sedmorica su dobila doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ih nehata, dok su petorica osuđena na po 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za učestvovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina robije.

To je loša vijest za hrvatske huligane. Sudeći po praksi grčkih sudova, mogla bi im biti određena kazna od mjesec dana u istražnom zatvoru, dok se ne utvrdi ko su tačno ubice Mihalisa Kacurisa.