Naslovnica Visoko Tragom vijećničkih pitanja, Bajro Fejzić: Koja je ugovorena vrijednost radova na sanacija...

Tragom vijećničkih pitanja, Bajro Fejzić: Koja je ugovorena vrijednost radova na sanacija i održavanju puta u ulici Aleja šehida Resula

Na posljednjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, vijećnik Bajro Fejzić uputio je vijećničko pitanje Službi za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove:

Koja je Ugovorena vrijednost radova na – Sanacija i održavanju lokalnog puta u ulici Aleja šehida Resula – naselje Novo Naselje, da li je bilo dodatnih radova i na koji način će biti plaćeni dodatni radovi? Kada je potpisan Ugovor o izvođenju radova i kolika je njegova vrijednost radova bez PDV-a. Da li je postojala projektno tehnička dokumentacija i da li su ugovoreni radovi rađeni po projektno tehničkoj dokumentaciji? Da li se radovi „pod nazivom Sanacija i održavanje lokalnog puta“ u ulici Aleja šehida Resula izvodeu skladu sa odobrenim projektom, s obzirom da se prilikom gradnje izmjenila osnovna karakteristika ceste odnosno trotoara? Koliko je u toku izvođenja radova oštećeno stabala u drvoredima u ulici Aleja šehida Resula i da li su stabla imala stručno mišljenje o procjeni stanja. Da li će izvedeni radovi negativno uticati na postojeće drvorede u Aleji šehida Resula i da li je neko dao svoje stručno mišljenje o oštećenjima stabala nakon izgradnje trotoara i kakav je nalaz? Koliko je izgrađeno prilaza prema stambenim i poslovnim objektima i da li ista imaju potrebnu tehničku dokumentaciju i potrebna odobrenja?

Obrazloženje: Vijećničko pitanje postavljam na zahtjev i interesovanje građana Grada Visokog te zahtjevam od Službe da mi da tačne i argumentovane odgovore.