Marketing

Veliki problem PDP ima i oko sastavljanja liste za lokalne izbore u Banjoj Luci, jer jedna struja želi da to mjesto pripadne Draganu Milanoviću, dok druga gura Nebojšu Drinića

Iz SDS-a u PDP! Tako bi se najkraće mogao opisati “transfer krize” koji trese opoziciju posljednjih sedmica. Najviše unutarstranačkih problema trenutno ima PDP, u kojem, kako stvari stoje, sve puca po šavovima. Kompletan gradski odbor ove stranke u Laktašima je prešao u SNSD, a ostavku na sve stranačke funkcije podnio je i potpredsjednik PDP-a Milko Grmuša.

ISKLJUČIVOST I SUJETA
Razlog za ovaj Grmušin potez je, kako je naveo, raspuštanje demokratski izabranih organa i funkcionera PDP-a u Novom Gradu, kao i zbog namjernog ubijanja svake šanse da opozicioni kandidat pobijedi SNSD u toj opštini.

– Sve je učinjeno od onih koji godinama parazitiraju na javnim budžetima i zajedno sa vlašću saučestvuju u eroziji struke, etike i biološke supstance ovog naroda, te uz argumentaciju koju sam i ranije javno iznosio. Zbog toga dajem ostavku na sve funkcije u PDP-u, naveo je Grmuša.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da nijedan pojedinac nije iznad sveopšteg dogovora i kompromisa i svaka lična isključivost i sujeta su štetne za političko djelovanje u ovako rovitom društvu.

– Milka Grmuše nema već pola godine u stranci. Ne dolazi na sjednice Kolegijuma, Predsjedništva, Glavnog odbora, skroz se odvojio od stranke i vjerovatno nema potpune informacije oko Novog Grada u kojem mjesecima pokušavamo napraviti kompromis oko zajedničkog nastupa, rekao je Borenović.

Veliki problem PDP ima i oko sastavljanja liste za predstojeće lokalne izbore u Banjoj Luci. Borenović insistira na tome da listu ove stranke za lokalne izbore u Banjoj Luci nosi aktuelni odbornik PDP-a u Skupštini grada Banja Luka Dragan Milanović. Ali, tu poziciju želi i poslanik PDP-a u parlamentu Srpske Nebojša Drinić.

– Drinić je kategoričan: ukoliko ne bude bio nosilac liste, neće se naći na listi. Milanović i on nemaju nikakvu komunikaciju. Drinić je shvatio da je poslanički mandat prekrupan zalogaj za njega, pa je poželio da bude predsjednik Skupštine grada ukoliko Stanivuković pobijedi. Ali, njegova računica je loša, jer je pitanje, kao što sam već rekao, kako će Stanivuković formirati većinu u slučaju pobjede, kaže naš sagovornik iz vrha stranke koji je odlično upućen u ovo pitanje.

DRAŠKO NA ČEKANJU
Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak je na nedavnoj sjednici Glavnog odbora ove stranke najavio kandidaturu za predsjednika PDP-a. Sabor stranke bi trebao biti održan, kako je ranije najavljeno, nakon lokalnih izbora i već sada se postavlja pitanje kakve promjene mogu da se očekuju unutar PDP-a nakon što Crnadak preuzme ovu stranku. Na sjednici Glavnog odbora donesen je i zaključak u kojem stoji da se aktuelni gradonačelnik Banje Luke i potpredsjednik PDP-a Draško Stanivuković u naredne četiri godine neće kandidovati za predsjednika stranke.

– Htio sam da članovima Glavnog odbora lično saopštim šta su mi namjere, jer je bilo mnogo špekulacija o mom budućem djelovanju u PDP-u. Nisam želio da oni koji o tome donose odluku saznaju iz medija. Prema tome, spreman sam da vodim PDP, ali sva priča o tome sada prestaje i nastaviće se tek nakon lokalnih izbora, rekao je Crnadak.