Naslovnica Vijesti U ZENICI UHAPŠENA 3 MLADIĆA ZBOG KORIŠTENJA DROGA: IMAJU PO 18 I...

U ZENICI UHAPŠENA 3 MLADIĆA ZBOG KORIŠTENJA DROGA: IMAJU PO 18 I 19 GODINA

Tokom jučerašnjeg dana uhapšene su tri osobe zbog krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” a lišavanje slobode izvršili su pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona – piše Crna-Hronika.

Ono što zabrinjava, jeste podatak da sve više mladih koriste i uživaju u opijatima svakakih vrsta. Tako su jučer uhapšeni 18-godišnjak i 19-godišnjak te su njih dvojica privedeni u prostorije za zadržavanje MUP-a ZDK.

Pored njih dvojice priveden je i 39-godišnjak kod kojeg je pronađeno 0,60 grama biljne materije koju je koristio, kako kaže, za ličnu upotrebu.

Dana 08.05.2024. godine u 00,50 sati u ulici Odmut 7C izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” od strane lica Š.H., rođen 2006. godine iz Zenice. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,30 grama i jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,45 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice Š.H. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 08.05.2024. godine u 19,15 sati u Zenici u ulici Potok izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” od strane lica F.T., rođen 2005. godine iz Zenice. Prilikom pregleda lica od strane policijskih službenika kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 1,85 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice F.T. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 08.05.2024. godine u 13,20 sati u ulici Crkvice od strane lica I.D., rođen 1985. godine iz Zenice, počinjeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod istog je pronađen upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,60 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice I.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.