Naslovnica Top vijesti U Zenici uhapšeno pet osoba zbog prometa droge i držanja oružja

U Zenici uhapšeno pet osoba zbog prometa droge i držanja oružja

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici, u nastavku operativne akcije “Meta II”, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te MUP-a RS rano jutros započeli su istovremene pretrese na devet lokacija u Zenici i jednoj u Istočnom Sarajevu.

Tokom pretresa slobode je lišeno pet lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i krivičnog djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšeni su N.A. rođen 1980., B.S. rođen 1979., V.J. rođen 2003., Š.A., rođen 1986. i O.J., rođen 1994.

Svih pet lica lišenih slobode su iz Zenice, koji su nakon izvršenih pretresa sprovedeni u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Pretresima stambenih i drugih objekata koje su koristile osobe lišene slobode pronađeno je i oduzeto: jedna automatska puška, praškasta materija koja izgledom asocira na opojnu drogu “heroin” u količini 200 gr, praškasta materija koja izgledom asocira na opojnu drogu “spid” u količini 280 gr, biljna materija koja izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana” u količini jedan kg, 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, dvije vage za precizno mjerenje, te alat za otključavanje brava na vratima.

Nakon završene kriminalističke obrade lica lišena slobode će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Zenica na daljnje postupanje, saopćeno je iz MUP-a ZDK.