Učenik u Lici bio nezadovoljan ocjenom. Rekao da će u ponedjeljak doći s oružjem

Marketing

UČENIK jedne osnovne škole u Lici najavio je kako će u ponedjeljak u školu doći s vatrenim oružjem i popisom, piše HRT. To je učinio jer je bio nezadovoljan ocjenom. Roditelji su zabrinuti za sigurnost svoje djece. Iz škole tvrde kako su o slučaju obavijestili mjerodavne i stručne službe te sve prijavili policiji.

“Ne bismo vas zvali da nismo zabrinuti. Moje dijete ne želi ići u školu. Već je u strahu, a sad je u još većem strahu da će ga netko ubiti”, kazala je majka jednog učenika. Ravnateljica tvrdi kako je obavljen razgovor s učenikom koji je izrekao prijetnju, kao i s njegovim roditeljem.

“Razrednik je pisanim putem obavijestio i ostale roditelje da se poduzimaju sve potrebne radnje, da nema razloga za zabrinutost te da će škola i nadalje osigurati sigurnost učenika. O svim potrebnim informacijama roditelji učenika naše škole bit će pravovremeno obaviješteni”, poručila je ravnateljica.

Psiholog: Naglasak je na ranoj intervenciji
Majka učenika naglašava kako se “osjećaju bespomoćno jer je ružnih situacija bilo i prije”. “Očekujem da se sustav više pokrene i da škola kao škola pokrene malo više oko zaštite djece jer ovo prelazi sve granice ponašanja, a svi šutimo, svi zataškavamo, a ne znam zašto”, navela je.

Bruno Bencarić, psiholog iz Centra za zdravlje mladih Zagreb, objašnjava kako ovakve situacije ne treba gurati pod tepih jer se zapravo radi o pozivu u pomoć. “Više se razgovara o tome, jedan cilj je destigmatizacija toga, kao rezultat imamo snažnu potrebu i traženje pomoći čak i u ranijoj dobi, što je ključno jer naglasak je na ranoj intervenciji”, kazao je.

Ravnateljica je najavila kako učenik koji je izrekao prijetnju u ponedjeljak neće doći u školu. Zaključila je kako će u dogovoru sa stručnim službama odlučiti što dalje učiniti.