Ulaznice za koncert Zubina Mehte u Sarajevu prodane za rekordnih deset minuta

Marketing

Ulaznice za koncert maestra Zubina Mehte u Sarajevu rasprodane su u rekordnom roku. Karte su puštene u prodaju ponedjeljak u 10h, a već u 10:10 nije bilo moguće rezervisati svoje mjesto u Narodnom pozorištu za 13.07. u 20h kada je planiran koncert.

Na programu koncerta su djela Petra Iljiča Čajkovskog i to Simfonija br. 5 i Koncert za violinu i orkestar u izvedbi Violete Smailović Huart. Za sve zaineteresovane koji nisu uspjeli doći do ulaznica, Sarajevska filharmonija obezbijedila je besplatan direktan prenos koncerta na Trgu Susan Sontag putem dva LED ekrana.

Jubilarnu 100. umjetničku sezonu Sarajevska filharmonija započela je rođendanskim koncertom koji je predvodio poznati maestro Riccardo Muti, a završava Gala koncertom koji se održava pod motom ‘Sad je drugačije’, kojeg će predvoditi jedan od najvećih dirigenata današnjice, čovjek koji je na poseban način zadužio Sarajevo i Sarajevsku filharmoniju, maestro Zubin Mehta.

Podsjećamo da je maestro Mehta dirigovao Mozartov Requiem davne ratne 1994. godine u potpuno razrušenoj Vijećnici i pod stalnom prijetnjom granatiranja, uzbuna i snajperske pucnjave. Tada je iz srca Sarajeva u svijet poslana snažna poruka borbe za mir, dostojanstvo i civilizacijske vrijednosti, a trideset godina kasnije maestro Mehta ponovo je u Sarajevu i dirigovaće u sada drugačijim uslovima.