Marketing

Preminula je Nermina Muftić-Hodović nakon borbe s opakom bolešću – karcinomom.

Udruženje “Renesansa” na društvenim mrežama objavilo je ovu tužnu vijest uz vrlo emotivnu poruku.

-Drugu svoju bitku izgubila je naša draga Nermina Muftić Hodović. Kada smo sve povjerovale da je karcinom završena priča i da joj slijedi sretniji život, on se vratio agresivniji i jači nego prvi put i zauvijek obrisao onaj lijepi osmijeh sa lica, ugasio radosni sjaj u oku i za vječni počinak pripremio mjesto – navedeno je u objavi.

Potom su napisali surovu realnost za sve oboljele od opakih bolesti u našoj državi.

-I mi kao i ti znamo da bi još dugo bila među nama da si pametni lijek dobila na vrijeme i da se moćnici nisu igrali Boga.

Spavaj, lijepa naša Nerma, snom bez bola, trauma, iščekivanja, razočarenja i nadanja. Snivaj zajedno sa svim našim curama koje te čekaju visoko gore među zvijezdama – zaključeno je u objavi.

Udruženje Renesansa je udruženje osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke osnovano prije 25 godina, tačnije 8. maja 1999. godine.

Kroz Udruženje je do sada prošlo preko šest hiljada članica, odnosno poreko šest hiljada oboljelih žena.

-Pored problema koji imamo već godinama a to je problem sa Fondom solidarnosti, odnosno sa listama čekanja, odnosno kako to pacijenti s pravom nazivaju listama smrti, trenutno imamo i gorući problem sa deficitarnim citostaticima. Taj problem se ponavlja periodično svake godine, barem par puta u toku godine, kazala je ranije za Fokus Enida Glušac predsjednica Udruženja Renesansa.

-Zamislite kakva je šok za jednog pacijenta kada dovede svoj organizam ured i može primiti kemoterapiju i onda dođe na kliniku i na klinici mu kažu da u stvari terapiju ne može primiti jer lijeka nedostaje.