Umro čovjek koji se polio benzinom i zapalio u centru Zagreba

Marketing

Čovjek koji se  zapalio na Markovom trgu u Zagrebu umro je u bolnici.
Iz KBC-a Sestre milosrdnice saopćili su kako je muškarac koji se samozapalio na Trgu svetog Marka u Zagrebu i koji je bio zbrinut na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, u jedinici intenzivnog liječenja, uprkos poduzetim naporima liječnika preminuo od zadobivenih povreda iza 21 sat.

Muškarac je, kako su ranije saopćili zadobio opekotine četvrtog stepena po cijeloj površini tijela.

Juče u 9:37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u vladi.

“Čim je obaviješten, predsjednik vlade i ministri finansija i privrede, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome”, saopćio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare premijer Plenković je, među ostalim, izrazio žaljenje porodici stradalog muškarca poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagovale, o tom događaju i dalje izvještavaju javnost.