Naslovnica Visoko Upriličen prijem i potpisivanje ugovora za 52 nova volontera

Upriličen prijem i potpisivanje ugovora za 52 nova volontera

U ponedjeljak 19.jula 2021.godine u Velikoj sali Gradske uprave Visoko održan je prijem još jedne grupe volontera koji će kroz narednih godinu dana radno iskustvo stjecati u službama Gradske uprave Visoko, kao i javnim ustanovama i preduzećima. U pitanju je posebna grupa volontera, jer je ovo prvi put da je kroz poziv za volontiranje, odlučeno da svi koji su se prijavili i budu primljeni na volonterski rad.
„Želim da se osjećate ugodno, da naučite dosta kako biste bili konkurentni na tržištu rada, jer je to upravo o osnovni cilj volontiranja. Prvobitno smo tražili 23 volontera, a kada smo vidjeli broj prijava, nismo mogli a da ne donesemo ovakvu odluku, i ne primimo sve prijavljene. Uvijek nam je interes da sve bude javno, pošteno i transparentno i da svi dobiju priliku. Čestitam vam i od vas očekujem profesionalan i korektan odnos spram radnika koji su tu, da budete podložni učenju, te da radne obaveze prihvatite, naučite i budete spremni da radite sve ono što vam se delegira.“ – kazao je tokom prijema gradonačelnik Mirza Ganić, koji je zajedno sa svojim pomoćnicima i osobljem gradskih službi dočekao nove volontere.
Podsjećamo, u ovoj grupi primljena su ukupno 52 volontera, koji će kroz narednih godinu dana imati priliku za stručno osposobljavanje, a nakon što su potpisali ugovore, prvi radni dan ih očekuje od četvrtka.