Naslovnica Biznis Uskoro sanacija puta Zenica – Varda – Arnauti

Uskoro sanacija puta Zenica – Varda – Arnauti

Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i kominikacija i zaštite okoline Zeničko-dobojskog kantona nastavilo je s realizacijom započetih aktivnosti na sanaciji regionalne ceste R457 Zenica-Donji Kakanj.

U sklopu tog projekta potpisan je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji dionice Zenica – Varda – Arnauti, a ugovor su u prisustvu resornog ministra u Vladi ZDK Adnana Šabanija, potpisali direktor Regionalne direkcije za ceste Rasim Kovač i uime grupe ponuđača, direktor preduzeća “Špic-beton” d.o.o. Zenica Edin Kapković.

– Ministarstvo na čijem sam čelu i Vlada Zeničko-dobojskog kantona opredijeljeni su da radimo na poboljšanju uslova života na području cijelog kantona, za što smo osim 24 miliona KM koliko iznosi budžet Kantonalne direkcije za ceste, osigurali dodatnih 2.870.000 KM za kapitalne izdatke prema gradovima i općinama – izjavio je Šabani, najavljujući da će vrlo brzo biti deblokiran projekt nastavka izgradnje zeničke Glavne gradske magistrale od Bojinog Vira prema Raspotočju.

Vrijednost Ugovora kojim se predviđa i sanacija klizišta na dionici puta od Varde prema Arnautima iznosi 720.400 KM bez PDV-a.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao, saopćeno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.