Naslovnica Top vijesti Užas u Brčkom: Šest osoba poginulo u požaru

Užas u Brčkom: Šest osoba poginulo u požaru

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u brčanskom naselju Suljagica sokak, u Mostarskoj ulici, prema pisanju lokalnih medija smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno, piše Radio Brčko.

Povrijeđeni su prevezeni u brčansku bolnicu gdje im je pružena pomoć.
Prema nezvaničnim informacijama koje prenose lokalni medji tokom intervencije vatrogasci su na spratu objekta spasili četvero djece. Požar se dogodio jutros oko sedam sati, nije bio većeg intenziteta a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljenmonoksidom.
– Policija Brčko distrikta BiH je 23. oktobra 2021. godine u 6.20 sati zaprimila prijavu da je u ulici Sarajevska gori kuća. Upoznata je služba Hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko i Profesionalne vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, a na lice mjesta je izašao i protupožarni inspektor te se utvrđuju okolnosti pod kojima se događaj desio. Dosadašnjim aktivnostima utvrđeno je da ima nastradih lica – kazala je za “Avaz” portparol brčanske policije Dževida Hukičević.