VAŽNOST BH. KULTURE ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA: Muftija Grabus posjetio fra Iliju Božića, čuvara i upravitelja Marijanskog svetišta u Olovu

Marketing

Muftijstvo sarajevsko će u skladu s bosanskom tradicijom i adetima, poštujući rad franjevaca u BiH podržati obnovu sakralnog objekta u Olovu.

Delegacija Muftijstva sarajevskog predvođena muftijom Nedžadom ef. Grabusom, u okviru službene posjete Medžlisu Islamske zajednice Olovo, posjetila je fra Iliju Božića – čuvara i upravitelja Marijanskog svetišta u tom gradu.

U ugodnom razgovoru fra Ilija Božić predstavio je historijat i važnost svetišta i djelovanje u savremenim okolnostima. U toku je obnova i sanacija crkve, sakralnog objekta koji ima posebnu važnost u kulturi katolika u BiH.

Muftija Nedžad Grabus podcrtao je važnost bosansko-hercegovačke kulture zajedničkog života, razvoj i čuvanje stečenog iskustva poštivanja različitih vjerskih identiteta u BiH.

Važnost posjeti dao je i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić, koji je naglasio da je za Općinu Olovo izuzetno važna stalna briga o sakralnim objektima, ljudima i podržavanje svih dobrih programa i projekata koji povezuju ljude. Muftijstvo sarajevsko će u skladu s bosanskom tradicijom i adetima, poštujući rad franjevaca u BiH podržati obnovu sakralnog objekta u Olovu.

U posjeti fra Iliji Božiću u pratnji muftije Grabusa bili su i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva Samed Omerdić i glavni imam Medžlisa IZ Olovo Esad ef. Pepić.