Naslovnica Magazin Video arhiva ne laže: Fanovi razočarani Karleušom. Objavljuju kako je govorila prije,...

Video arhiva ne laže: Fanovi razočarani Karleušom. Objavljuju kako je govorila prije, a kako sad

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša prije nekoliko je dana gostovala u emisiji “Ćirilica” na Happy TV-u, gdje je bila u društvu predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića te predsjednika Demokratske narodne partije u Crnoj Gori Milana Kneževića.

U emisiji je podržala Vučića kojeg je 2016. oštro kritizirala, piše Nova.rs.

“Ne čujete mišljenje građana jer im krče crijeva u gradskom prijevozu od gladi. Ja sam predstavnik onog dijela Srbije koji ima drukčije poglede od gospodina Vučića”, poručila mu je Karleuša tada.

Karleuša je Vučiću čak pisala otvoreno pismo.

“Sram Vas bilo što samo Vašu njušku gledamo na svim TV ekranima i na svim naslovnim stranicama, sram Vas bilo što ste i predsjednik i premijer i Sveti Petar i prva, druga i treća dama”, pisala je po društvenim mrežama.

Jelena je na Instagramu objasnila kako je u emisiji bila da bi branila, kaže, “svoj narod”. Naime, smeta joj što je Srbija optužena za genocid u Srebrenici, no svojim je političkim stavovima i (novom) podrškom Vučiću razočarala brojne obožavatelje.

Smatraju da se priklonila politici koju je donedavno pljuvala.

“Smatrala sam te vrlo inteligentnom ženom i vjerujem da bi trebala znati šta je poanta rezolucije o Srebrenici. Koliko ja znam, nigdje se ne spominje da se srpski narod naziva genocidašima. Vi ste sami sebi dali taj label, očito da su se neki prepoznali u tome, svaka čast izuzecima.

Ti kažeš da braniš svoju djecu da ne budu žigosana, da ti ne budeš žigosana. Tvoja djeca nemaju razloga biti žigosana. Tvoja djeca nisu bila ni rođena za vrijeme rata, a i ti si sama bila dijete, kao i ja. Zato nemamo čega da se stidimo. Dobro znamo ko je počinio genocid i ko je za to kriv. Nemoj ih braniti. Nemoj mijenjati priču.

Sjeti se, Jelena, narod koji sada braniš medijski te linčovao, htio ti upropastiti karijeru. Dok je bosanski narod bio uz tebe, nemoj ujesti ruku koja te je hranila. Nemoj to zaboraviti. Ali, niko ti ne brani da braniš svoj narod. Budi pravedna. Ovaj put to nisi”, “Ti bona ne voliš nikoga osim sebe. Tebe su novci i želja da budeš popularna pokvarili. Svakom loncu si poklopac samo da skreneš pažnju na sebe”, “Nisko si pala čim ti Dodik i Vučić tumače rezoluciju, za koji dan će ti i Ceca biti najbolja prijateljica. Više si izgubila nego što si dobila, pljuješ pa ližeš, ali sama pala, sama se ubila. Tvoj izbor”, neki su od komentara ispod Jelenine objave.