Naslovnica Top vijesti Visočanin Adnan Džafić proglašen najboljim igračem u polufinalu češkog playoffa

Visočanin Adnan Džafić proglašen najboljim igračem u polufinalu češkog playoffa

Nakon što je na prethodnoj utakmici, u okviru češkog playoffa za nastup u europskim takmičenjima, protiv ekipe Sigme Olomuc postigao presuđujući pogodak, zahvaljujući kojem je Fastav iz Zlina otišao u drugu rundu playoffa, Visočanin Adnan Džafić odigrao je novu maestralnu playoff utakmicu.

Naime, predstava visočkog nogometaša u pobjedi Zlina protiv Mlade Boleslav, ekipe u kojoj je on boravio neko vrijeme na posudbi, oduševila je nogometne kritičare u Češkoj, te je Džafić zasluženo proglašen najboljim igračem u ovom susretu.

Inače, u ovoj utakmici Zlin je protiv Mlade Boleslav slavio sa 3:1, zahvaljujući dva gola Poznara i jednom Jiraceka, dok je za goste pogodio Mešanović.

Na ovaj način Zlin je napravio sjajne predispozicije za prolazak u finale playoffa, u kojem bi se trebali boriti protiv jednog od najboljih čeških klubova za plasman u kvalifikacione runde Europske lige. Narednu utakmicu, u dvomeču protiv Mlade Boleslav, Džafić i društvo igraju 24. maja, te se u ovom susretu nadaju najboljem u borbi za prolazak u finale.