Naslovnica Visoko VISOČKO LJETO: NAKON DVIJE GODINE PONOVO U NAŠEM GRADU

VISOČKO LJETO: NAKON DVIJE GODINE PONOVO U NAŠEM GRADU

Uslijed nepovoljne epidemiološke situacije koja je bila razlog neodržavanja tradicionalne manifestacije „Visočko ljeto“, ona će nakon dvije godine, na radost mnogih, biti ponovo upriličena u našem gradu. Ulica Čaršijska i Ulica Alije Izetbegovića će narednih dana biti centar kulture, sporta i trgovine.

„Koordinacioni odbor, na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, donio je odluku da se manifestacija, kao i prethodnih godina, održi u dva dijela, tj. prvi dio kulturno-zabavni program, a drugi dio tradicionalni visočki Dani trgovine. ‘Visočko ljeto’ počinje 21. jula kulturno-zabavnim i sportskim programom i traje do 26. jula. Poslije kulturnog i sportskog dijela na redu su Dani trgovine, koji će trajati od 27. jula do 2. augusta, tj. do tradicionalnog Alidžuna u Visokom“, rekla nam je Edina Ferizović, pomoćnica gradonačenika Visokog.

Nakon dugo vremena naše sugrađane i sve ostale posjetitelje očekuje i sjajan muzički dio programa, a tokom manifestacije u Visokom će nastupiti Enes Begović, Zabranjeno pušenje, Edo Maajka i Zoster.

Cijene zakupa štandova ove godine će biti 15% niže u odnosu na protekle godine, a plaćanja su oslobođene porodice šehida i poginulih boraca i RVI iz Visokog. Parking će tokom održavanja ove manifestacije biti besplatan.

Svi zainteresovani za zakup štandova u Danima trgovine, mogu se od 4. jula javiti u GU, ali i sve dodatne informacije potražiti putem broja telefona 032/732-572.

Ivana Dusper visoko-rtv.ba