Naslovnica Top vijesti Vodosnabdijevanje na čekanju: Novi harač Amre Babić

Vodosnabdijevanje na čekanju: Novi harač Amre Babić

“Biće vode dogodine”!?

Gradonačelnica Visokog i nezavisna kandidatkinja Amra Babić koristi čak i pandemiju kako bi obmanula javnost. Na stranu što ništa, ama baš ništa vrijedno pažnje nije uradila u toku najveće posljeratne krize koja nas je zadesila, dok je Vlada ZDK na čijem čelu je naš premijer Mirza Ganić, vrlo konkretnim mjerama i desetinama miliona KM činila sve da zaštiti zadravlje svakog čovjeka i spasi svako radno mjesto.

U najnovijem gostovanju na NTV Hayat plaćenom parama građana Visokog, Amra Babić je demantovala samu sebe. Umjesto davno obećane vode za 12.000 stanovnika, ona je ponovo “obećala” ali nešto drugo – “biće vode dogodine”!

Novca u budžetu je sve manje. Građani Visokog dobijaju ogrmone račune za vodu. Priključci su i dalje enormno skupi i glavna su smetnja realizaciji projekta vodosnabdijevanja. Umjesto 9 miliona KM odjednom su troškovi narasli na 12 miliona KM? Razliku plaćamo svi. Razliku uzrokovanu nesposobnošću, kriminale rođačko –podaničke vlasti Amre Babić.

I dok se tetići, sestrići i dajdžići izvrsno snalaze u javnim nabavkama, kupuju našim parama za javna preduzeća kojima upravljaju od svojih privatnih preduzeća i tako se enormno bogate, narodu Visokog ostaje da plaća njihove ogromne cehove. Pozivali smo ranije i sada pozivamo nadležne institucije da konačno istraže poslovanje JKP Visoko koje je izgleda osinje gnijezdo i glavno leglo kriminala u Visokom.

Ova Vlast na čelu sa Amrom Babić je sve pogrešno uradila. Mislila je samo na sebe i svoje privatno bogaćenje. Njih zanima samo vlast da bi se mogli dalje bogatiti. Narod njih ne zanima.

S ovog mjesta poručujemo da je tome uskoro kraj. U oktobru vam ide smjena. A čim budemo u prilici da odlučujemo, ide vraćanje cijena vode na njenu realnu i tržišnu, dakle na onu koja je bila prije nerazumnih poskupljenja. Jer, tako je narod tražio, tako će i biti. Dosta je više diktature Amre Babić.
Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Press SDA Visoko