Naslovnica Top vijesti Voz na relaciji Sarajevo-Podlugovi-Sarajevo saobraća od 3. januara

Voz na relaciji Sarajevo-Podlugovi-Sarajevo saobraća od 3. januara

Željeznička putnička linija na relaciji Sarajevo-Podlugovi-Sarajevo počinje s radom 3. januara, saopćeno je iz Željeznica FBiH.
“Uvođenje ove putničke linije rezultat je sporazuma kojeg su ŽFBiH postigle sa Vladom Kantona Sarajevo i Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, a u skladu sa Zakonom o željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine i Zakonom o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranju putničkog i kombinovanog saobraćaja.Ugovor je potpisan 20.12.2021. godine i primjenjivat će se do 31.12.2022. godine”, naveli su iz Željeznica FBiH.

Vozovi na relaciji Sarajevo- Podlugovi-Sarajevo saobraćat će svaki dan i zaustavljat će se u stajališnim mjestima Alipašin Most, Briješće, Rajlovac, Reljevo, Semizovac, Vogošća, Ilijaš staro stajalište, Ilijaš Grad i Podlugovi, a radit će se i na uspostavljanju stajališnog mjesta u Buča Potoku. Vožnja na ovoj relaciji trajat će 36 minuta.

Putnici koji posjeduju važeće mjesečne đačke, studentske i pezionerske karte za javni linijski prevoz putnika na području Kantona Sarajevo, iste mogu koristiti za prevoz vozom na ovoj relaciji.

“Kako bi svoje usluge učinili pristupačnijim za što veći broj ljudi, Željeznice FBiH omogućile su korisnicima popuste u cijenama svojih usluga i to: 20 % za povratnu kartu, 30 % za studente, novinare, invalide, penzionere, i grupe od 6 do 30 putnika, 50 % za djecu od 4 do 12 godina, grupe od 30 i više putnika, mjesečne karte, slijepa lica i njihove pratioce. Djeca do 4 godine putuju besplatno”, saopćeno je.