Naslovnica Magazin Vukanović oponašao Desingericu: Dođe neki ludak i udara djecu papučom

Vukanović oponašao Desingericu: Dođe neki ludak i udara djecu papučom

Lider Liste za Pravdu i red Nebojša Vukanović je danas u Narodnoj skupštini RS diskutovao na tački Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023. godinu.
Rekao je da je odrastao uz televizijski obrazovni program “Opstanak” kakvog danas na javnom servisu RS nema, a prokomentarisao je i nove trendove među omladinom u našoj zemlji.

Vukanović se referisao na nastupe srbijanskog repera Desingerice, koji na svojim nastupima ima, u najmanju ruku, neobičan performans u kojem publiku u prvim redovima “udara” patikama po glavi (?!).

“Šta danas gledaju, dolazi neki ludak i udara ih papučom u glavu, to je hit, oni veseli aaaaa, udri. To treba ljudi uhapsiti, to treba zabraniti, to su traume. Šta dijete zna od 15 godina, udara jednoga ‘oću i ja, ‘ajde tamo, malo popio, ovaj uzima droge… To je šizofrenija”, rekao je Vukanović.

Potom se osvrnuo i na nedavni Eurosong, za koji također nije imao reći ništa lijepo.

“Nedavno javni servis prenosi ono ludilo Evrovizija. Sodoma i gomora. Ono treba zabraniti. Sve moguće vrste devijacija, truju ovu djecu. U devet sati, gledamo, prepao se ja, ovoliki đavolji rogovi, zube stavila, ne znaš je li muško ili žensko, gaćice, u devet sati. Uništismo omladinu s tim bolesnim sadržajem”, komentarisao je Vukanović.