Naslovnica Top vijesti Vulić je Magazinovića danas “ispisala iz Srba” – “Taj ne pripada nikome,...

Vulić je Magazinovića danas “ispisala iz Srba” – “Taj ne pripada nikome, on je kao čardak”

Zasmetala joj je Magazinovićeva izjava o Dodiku i Vučiću

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da su Milorad Dodik i Aleksandar Vučić državnici, ljudi koji srpski govore, srpski misle i za svoj narod žive.

– Rezolucija o Srebrenici nije ništa drugo nego želja za etiketiranjem Srba kao genocidnog naroda, a nikakva moralna satisfakcija, ali to Saša Magazinović ne može shatiti, jer taj ne pripada nikome i ne zna šta znači pripadnost svom narodu. Čovjek bez pripadnosti svom narodu je kao čardak ni na nebu, ni na zemlji, istakla je Vulić za Srnu reagujući na Magazinovićevu izjavu da Dodik i Vučić Srbima narativ o genocidnom narodu.

Vulić je istakla da je “Magazinović omiljeni sarajevski komentator za svaku priliku i temu, a najdraži im je kada treba nešto reći ili glasati protiv Srba”.

– Biti dekorativni Srbin po imenu u funkciji lažne multietičnosti je unosna, ali ponižavajuća i sramno dodijeljena uloga, a još sramnije i ponižavajuće je prihvatiti tako nešto, kazala je Vulić.

Ona je dodala da je Magazinoviću i svima koji podržavaju donošenje “ovakvog sramnog dokumenta kao što je rezo9lucija o Srebrenici nije stalo do žrtava, jer da jeste onda bi tražili donošenje rezolucije za sve žrtve proteklog građanskog rata u BiH – i srpske, i hrvatske i bošnjačke”.