Marketing

“Nisam naišla na podršku. Mogu biti ovdje samo u ličnom svojstvu i dati svoju podršku”, poručila je Margetić

Današnjoj, petoj BH Povorci ponosa prisustvovala je i zamjenica gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, Anja Margetić.

Margetić je istakla da je zadovoljna što sve protiče u najboljem redu, navodeći da su danas Sarajlije pokazale svoju solidarnost sa ovom marginaliziranom grupom.

“Danas ne šetamo samo za LGBTQI+ populaciju, već i za sve ostale marginalizovane grupe kojih je jako puno”, dodala je.

S obzirom na to da se Povorka ponosa održava samo u Sarajevu, a ne u drugim bh. gradovima, pitali smo je kako to komentariše.

“Pa ni u Sarajevu od zvaničnih institucija Grada nemate zvaničnu podršku i mislim da ne predstoji ništa drugo nego borba za slobodu i za ista prava. Nadamo se da će ovi hrabri ljudi nastaviti i prenijeti Povorku ponosa i u druge gradove. Polako, ali vremenom će se to sigurno desiti jer mi u Sarajevu govorimo da smo evropski grad, pa nemojmo samo pričati već to trebamo i pokazati kao danas”, istakla je Margetić za N1.

Naglasila je da je na početku mandata nastojala da se izbori za to da Grad Sarajevo da podršku za održavanje BH Povorke ponosa.

“Gradonačelnica da da podršku, i nažalost nisam naišla na podršku. Mogu biti ovdje samo u ličnom svojstvu i dati svoju podršku”, poručila je Margetić koja je šetala zajedno sa učesnicima Povorke.