Naslovnica Sport Zmajevi pod palicom Barbareza poraženi na St. James parku

Zmajevi pod palicom Barbareza poraženi na St. James parku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz protiv Engleske u prijateljskoj utakmici odigranoj na St. James parku. Zmajevi su se prililčno dobro držali prvih sat vremena, no na kraju su Englezi potvrdili ulogu favorita.

Poveli su Englezi u 60. minutu preko Palmera sa bijele tačke. Činilo se da do kraja možemo proći sa minimalnim porazom, no u posljednjih pet minuta utakmice smo podlegli pritisku Engleza. Prvo je Alexander-Arnold zabio za 2:0, a potom u 89. i Harry Kane za 3:0.

Englezi su tokom cijele utakmice kontrolisali igru. Posjed lopte očekivano je bio na njihovoj strani (60-40 posto). Za 90 minutu uspjeli su šutirati čak 25 puta prema našem golu, od čega je osam udaraca išlo u okvir gola večeras vrlo dobrog Nikole Vasilja. Golman Vasilj je definitivno bio naš najbolji pojedinac na terenu.

S druge strane, naša reprezentacija nije uspjela uputiti niti jedan udarac u okvir gola.

Bila je to prva utakmica Zmajeva pod palicom novog selektora Sergeja Barbareza.

Sljedaći ispit za Zmajeve je 6. juna u Empoliju protiv aktuelnog prvaka Evrope Italije. Engleske će svoje pripreme za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj nastaviti utakmicom protiv reprezentacije Islanda 7. juna.