Beč, Austrija, 13. novembar 2018: Trebamo nastojati uspostaviti našu igru, igrati kao u posljednjih tri, četiri, pet utakmica. Da nastavimo pobjedonosni niz, rekao je poslije večerašnjeg treninga u Beču Ervin Zukanović, fudbalski reprezentativac BiH ( Elman Omiç - Anadolu Agency )
Marketing

Problemi u i oko reprezentacije Bosne i Hercegovine prešli su granice naše države, pa čak i regiona, pa o svemu što se događa raspravlja se i u Italiji.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović, koji je pet godina proveo igrajući u italijanskoj Seriji A tamošnjoj javnosti ostao je u dobrom sjećanju zbog nastupa za klubove poput Chieva, Sampdorije, Rome, Genoe i SPAL-a, a za italijanski portal SportItalia govorio je o trenutnoj situaciji u bh. fudbalu, a naročito o otkazu bivšem selektoru Mehi Kodri.

“Oko reprezentacije vlada jedna čudna atmosfera. Trebao bi nam duži intervju, ali nešto se mora reći. Da budem iskren i direktan: tamo u Fudbalskom Savezu odlučuju osobe koje nikada nisu bile u svijetu fudbala, potpuno su nesposobni. Jako mi je žao Kodre jer je ovo drugi put da mu rade istu stvar, tretirali su ga bez ikakvog poštovanja”, rekao je Zukanović.

Na pitanje zbog čega “senatori”, a naročito Edin Džeko, šute, Zukanović nije birao riječi.

“Edin dobro zna šta mislim i šta mislim o reprezentaciji, te svemu onome što se tamo dešava. On dobro zna koje su njegove odgovornosti: mi navijači od njega očekujemo mnogo više, a pogotovo kada je u pitanju sve što se dešava van terena. Neke stvari su zaista nedopustive”, rekao je bivši reprezentativac BiH.

Kolege je zanimalo zašto, iako se sa njima povezivao, Zukanović nikada nije prešao u redove Intera.

“Bio sam jako blizu odlaska u Inter. Imao sam dogovor sa klubom i Mancini me želio dovesti. Ne znam šta se na kraju dogodilo, u tom periodu je Inter imao problem sa finansijskim fair playem i na kraju je sve propalo”, rekao je između ostalog Zukanović sa SportItalia.