Naslovnica Globus Beograd: Učenik podlegao nakon teške povrede glave

Beograd: Učenik podlegao nakon teške povrede glave

U školi u Beogradu 18. marta došlo je do nesreće, nakon koje je jedan od učenika izgubio život.

Kako je navela direktorica škole za Telegraf, tuče nije bilo, već je spletom nesrećnih okolnosti usljed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

Tragedija u školi alarmirala je policiju.

„Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usljed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dvije medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i pored napora ljekara učenik je 22. marta 2024. godine preminuo“, navela je za Telegraf direktorica škole.

Ona je dodala da je u cilju prevazilaženja ove krizne situacije za učenike, zaposlene i roditelje škola pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

„Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama – Ministarstvom prosvjete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti“, dodala je direktorica.

Istraga će pokazati šta je pravi uzrok smrti.

Kako nezvanično saznaje Telegraf, tražena je obdukcija tijela.

Svi su veoma potreseni zbog ovog događaja.