Naslovnica BiH Izetbegović: Ne pamtim ovakvu energiju

Izetbegović: Ne pamtim ovakvu energiju

Ne pamtim ovakvu energiju na skupovima SDA još od 1990. godine i osjećam da se probudio inat u narodu, rekao je predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Obraćajući se prisutnima na predizbornim skupovima u Ključu i Sanskom Mostu, Izetbegović je kazao da sve nagovještava veliku pobjedu Stranke na narednim izborima.

On je između ostalog govorio i o posljednjim pregovorima o izmjenama Ustava i Izbornog zakona u Neumu i Sarajevu, ali i ranije najava pojedinih predstavnika međunarodne zajednice koji su insistirali na prihvatanju određenih rješenja koja bi značila i, kako kaže Izetbegović, plaćanje cijene.

„Platio bih ja tu cijenu. Sutra bih napustio politiku za rješenje koje bi bilo dobro za BiH, ali nikada neću prihvatiti ono što nas vraća unazad, što je loše za ovu zemlju“, poručio je Izetbegović.

SDA, dodao je, uprkos brojnim opstrukcijama, blokadama i retrogradnim politikama koje stoje iza tih opstrukcija i blokada, uspijeva voditi procese u pravom smjeru.

Govoreći o odnosima sa političkim oponentima, Izetbegović je kazao da udruživanje više heterogenih stranaka na temelju mržnje prema SDA neće imati rezultat kakav te stranke očekuju jer im narod to neće dozvoliti.

„Osjećam u našem narodu da prepoznaju motive koji stoje iza toga i da se počinju okupljati, da se u njima počinje buditi inat. Oni su se okupili, a neki stranci ih podržavaju, da slome snagu koja je narodu vratila ponos, vratila državu, identtiet, najjaču patriotsku stranku u BiH“, kazao je Izetbegović.