Naslovnica Visoko Admir Babić (SDP): Ako 600.000KM izdvajamo za TV Visoko samo zbog Sjećanja,...

Admir Babić (SDP): Ako 600.000KM izdvajamo za TV Visoko samo zbog Sjećanja, treba je odmah ugasiti

Poštovani sugrađani, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, izrazio sam zabrinutost po pitanju objektivnog i sveobuhvatnog izvještavanja lokalne televizije RTV Visoko.

Na sjednici Gradskog vijeća Visoko jučer sam postavio niz pitanja kojima želim utvrditi stepen profesionalnosti i nepristrasnosti rada ove medijske kuće. Smatram da mediji čiji je osnivač Grad Visoko mora biti javni servis svih građana, a ne glasilo bilo koje političke opcije.

Zanima me i zapošljavanje novih kadrova, promjene programske sheme i politička ravnoteža u izvještavanju. Građani imaju pravo znati da je njihov novac kojim finansiraju RTV Visoko utrošen na profesionalan i objektivan rad.

Također sam zatražio informacije o planovima za produkciju emisija u kojima će biti zastupljena različita politička stajališta. Samo uz punu transparentnost i raznolikost možemo govoriti o pravednom i sveobuhvatnom informiranju javnosti.

Kroz svoj rad nastavit ću pomno pratiti rad RTV Visoko i zalagati se za jačanje demokratskih standarda i profesionalizam u lokalnim medijima, što je ključno za razvoj otvorenog i slobodnog društva.