Naslovnica Top vijesti NOVI DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE Škaljarac Jasmin Šahović ubijen na kućnom pragu: Ubica...

NOVI DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE Škaljarac Jasmin Šahović ubijen na kućnom pragu: Ubica bombu aktivirao daljinskim upravljačem

Navodno, sumnja se da je eksplozivna naprava bila podmetnuta ispod sjedišta vozača automobila
Jasmin Šahović (42), blizak “škaljarskom klanu”, nastradao je u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem, prenosi Kurir.

Kako prenosi crnogorski portal Pobjeda, Šahović je nastradao u blizini iznajmljene kuće u kojoj je kao podstanar živio sa porodicom. Sumnja se da je u zločinu učestvovalo više osoba i da je ključnu ulogu imao “logističar” koji je javio bombašu da je Šahović izašao iz kuće.

– Preliminarni nalazi ukazuju da je Šahović ubijen eksplozivom koji je aktiviran daljinskim upravljačem dok je vozilo bilo u pokretu. Sumnja se da je Šahović praćen i da je u surovoj egzekuciji učestvovalo više osoba – prenosi ovaj crnogorski portal informacije iz istrage.

Navodno, sumnja se da je eksplozivna naprava bila podmetnuta ispod sjedišta vozača automobila cetinjskih registarskih oznaka.

– Šahović je bio sam u automobilu. U trenutku eksplozije, u blizini nije bilo drugih automobila. Od siline detonacije, njegovo tijelo izletjelo je kroz šoferšajbnu i odletjelo nekoliko metara dalje, a automobil je potpuno uništen – prenose mediji. Kako navode, dijelovi automobila, završili su u okolnim dvorištima.

Istražitelji su tokom jučerašnjeg dana pokušavali da skinu video zapise sa nadzornih kamera okolnih objekata kako bi se utvrdilo kretanje Šahovića i eventualno uočile osobe koje su učestvovale u likvidaciji.

– U jednom trenutku došla mu je i familija. Koliko sam čuo, valjda je sestra pokušavala da dođe do tijela. Plakala je i vrištala. Bilo je jezivo. Tražila je da je puste da ga vidi – ispričao je Pobjedin sagovornik.

Inače, Šahović koji navodno važi za bezbjednosno interesantnu osobu, bio je hapšen zbog prevare.

Crnogorski istražitelji, navodno, ne isključuju mogućnost da je nastradao u nastavku obračuna “škaljarskog” i “kavačkog” kriminalnog klana, čiji je sukob od 2014. do danas odnio preko 50 života.