Naslovnica Vijesti Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja.

Sutra, posljednjeg dana aprila, a pred prvomajske praznike, očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno na saobraćajnicama prema jugu zemlje, saopćili su iz BIHAMK-a.

Apelujemo na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BIHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere – BIHAMK – Bosanskohercegovački auto-moto klub

Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici. Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa molimo sve učesnike u saobraćaju za pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka danas će od 18 sati za saobraćaj biti zatvoren smjer autoceste A-1 Zvirovići-Bijača, a nakon toga biti će zatvoren smjer Bijača-Zvirovići. Radovi će trajati do sutra ujutro do 06 sati.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazim promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.