Naslovnica BiH Određen pritvor Samiru Ganiću zbog napada na komšiju u Tuzli

Određen pritvor Samiru Ganiću zbog napada na komšiju u Tuzli

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Samira Ganića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Postoji osnovana sumnja da je Ganić 23. aprila 2020. godine u ulici Pavla Goranina u Tuzli, zbog prethodnih sporova u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima koji traju duže vrijeme, zaustavio svog komšiju Gorana Sabranovića, psovao mu, a nakon toga i fizički nasrnuo na njega i udario ga pesnicom u glavu. Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pri tome mu nanio teške tjelesne povrede, prelome na glavi, licu i nosu. Napad na Sabranovića su nakon toga spriječile komšije.

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv S.R (26), koji je u Ganićevom dvorištu obavljao građevinske radove, zbog krivičnog djela lake tjelesne povrede. Istraga protiv S.R se vodi zbog sumnje da je jednog od komšija koji su razdvojili Ganića od oštećenog, udario u nogu i nanio mu laku tjelesnu povredu, a nakon toga ga pokušao udariti i lopatom u čemu su ga spriječili druge komšije.

Pripadnici MUP-a TK su nakon događaja obavili uviđaj i uzeli izjave svjedoka, te su lišili slobode Ganića. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu je u toku, navodi se u saopćenju.