Naslovnica Visoko Oktobar se obilježava kao mjesec zaštite od požara

Oktobar se obilježava kao mjesec zaštite od požara

Oktobar se obilježava kao mjesec zaštite od požara koji uništavaju materijalna dobra ali i ljudske živote, zato se tokom ovog mjeseca pokušava podići svijest građana o opasnostima koje mogu izazvati požari. Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko i DVD Visoko otkrili su nam da će i ove godine uz mnoge aktivnosti obilježiti ovaj mjesec kao i to da će mlađe upoznati sa osnovama vatrogastva.

“U ovom mjesecu organizujemo dvije manifestacije u petak, 14.10.2022. godine na lokaciji platoa Vatrogasnog doma biti će vršen zbor taktičko-tehničkih materijalnih sredstava i opreme naših vatrogasaca, gdje očekujemo prisustvo 250 djece predškolskog i školskog uzrasta naših škola i obdaništa sa osobljem ustanova. Nakon “Dana otvorenih vrata” uslijedit će i “Defile vatrogasnih vozila i visočkih vatrogasaca ulicama grada”, ruta kretanja je: Vatrogasni dom, raskrsnica kod Suša Centra, Kraljevac, Kralja Tvrtka, Mule Hodžića do parkinga Gradskih grobalja i povratak ulicama: Mule Hodžića, Kralja Tvrtka, Tabhanska, Alije Izetbegovića, Branilaca Bosne. Predviđeno je i odavanje počasti preminulim vatrogascima, kao i polaganje cvijeća na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima koji su dali živote u odbrani Bosne i Hercegovine”- izjavio je za RTV Visoko Ibrahim Greda, predsjednik UO DVD “Visoko”.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice i članovi društva svakodnevno obavljaju svoje redovne zadatke na održavanju opreme i vozila, 24 sata su u pripravnosti i spremni da na poziv građana intervenišu u slučaju kada treba spašavati ljudske živote i materijalna dobra zato, odazovimo se na poziv i prisustvom uveličajmo ova dešavanja 14. i 16. oktobra.

Amra Čosić

visoko-rtv.ba