Naslovnica Top vijesti Priveden muškarac koji je došao pred kuću Vukanovića: “Prijetio je da će...

Priveden muškarac koji je došao pred kuću Vukanovića: “Prijetio je da će me ubiti”

Službenici Policijske stanice Trebinje jučer su priveli osobu inicijala N. B. zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, saopćeno je danas iz PU Trebinje.

Policijskoj stanici Trebinje je, kako se navodi u saopćenju, prijavljeno je da je N. B. došao ispred porodične kuće, lica inicijala N. V. iz Trebinja i izreklo niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo lica inicijala N. V. i N. V.

“Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju policijski službenici su izvršili pretres stana i putničkog automobila koje koristi osumnjičena osoba. Sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti policijski službenici preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, navodi se iz Policijske uprave Trebinje.

Nezvanično, radi se o napadu na kuću narodnog poslanika Nebojše Vukanovića i upućenim prijetnjama o čemu je Vukanović pisao na svom blogu.

On je naveo da je Nebojša Buha došao pred njegovu porodičnu kuću i pokušao na silu da uđe, pitao za njega i prijetio da će ga ubiti jer spominje njegovu suprugu Anu Bokonjić Buha, koja je portparol Luke Petrovića, direktora Elektroprivrede Republike Srpske.

Vukanović je također naveo da je on bio na putu i da je njegova majka bila sama u kući te da je veoma uznemirena. Sve su, kako je navo, snimile nadzorne kamere, a on je taj snimak i objavio.