Naslovnica Visoko Svečano obilježen 102. rođendan MSŠ “Hazim Šabanović”

Svečano obilježen 102. rođendan MSŠ “Hazim Šabanović”

Uposlenici i učenici JU MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko, svečanim programom danas su obilježili Dan škole, i 102. godinu obrazovne misije u Visokom. Nakon pozdravnog obraćanja direktora škole, Admira Kovačevića, ministrice finansija Dženane Čišija i gradonačelnika Mirze Gani prisutni gosti, profesori i učenici, uživali su u bogatom programu koji su učenici pripremili zajedno sa svojim profesorima-rukovodiocima, kroz koji su još jednom ukazali na važnost obrazovanja.

MSŠ “Hazim Šabanović” početke veže za 1922. godinu, a zatim, kroz razvoj privrede i prilagođavanje tržišnim potrebama, mijenjala je svoje forme, ali je uvijek bila vodilja onima koji su bili uvjereni da je obrazovanje njihov izbor, njihova jedina i prava prilika da se otrgnu neznanju, i daju svoj doprinos razvoju i boljem životu u svojoj sredini.

Dan škole bio je prilika da se uruče nagrade učenicima, koji su ostvarili zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja. Ekipa RTV-Visoko svim uposlenicima i učenicima MSŠ „Hazim Šabanović“, želi sretan Dan škole, a maturantima puno uspjeha u budućnosti.