Naslovnica Visoko Uručena nagrada učeniku Gimnazije “Visoko” Abdulkerimu Kurgašu

Uručena nagrada učeniku Gimnazije “Visoko” Abdulkerimu Kurgašu

Nagrada za izuzetno postignuće u engleskom jeziku u četvrtak je uručena učeniku Gimnazije “Visoko” Abdulkerimu Kurgašu. Abdulkerim je osvojio prvo mjesto na prestižnom takmičenju Best in English, najvećem svjetskom online takmičenju za učenike uzrasta od 14 do 19 godina, a ove godine sudjelovalo je 35 zemalja, 702 škole i više od 24 hiljade učenika.

Best in English takmičenje se održava već desetu godinu zaredom u Evropi, ali i u cijelom svijetu. Ovogodišnja nagrada za prvoplasiranog je bila dvosedmični kurs engleskog jezika u Kanadi, ali i dvosedmični kurs u Pragu.

Jindrich Josifek, suvlasnik agencije “The Czech-us” koja organizuje takmičenje Best in English posjetio je Gimnaziju “Visoko” i uručio nagradu za Abdulkerima kao i certifikat za školu koja se uspješno pokazala na ovome takmičenju, na kojem su učešće zauzele samo 4 škole u Bosni i Hercegovini. Direktor Gimnazije Samir Purišević je također uručio zahvalnicu gospodinu Josifeku što je po njegovim riječima prvi put da im je to neko uručio.

“Ova posjeta i uspjeh predstavlja veliku čast za školu i našeg učenika. Čestitamo Abdulkerimu na izvanrednom uspjehu i želimo mu mnogo sreće u daljem obrazovanju”, poručili su iz visočke Gimnazije.