Marketing

U mjesecu septembru smo pisali o tome kako mještani Donjih Rosulja upozoravaju sve stanovnike Visokog koji prolaze pored obdaništa i na parkingu iza nekadašnje robne kuće Vema na opasnost od pasa lutalica te smo apelovali na nadležne da riješe ovaj problem.

Očigledno da ovo upozorenje nije shvaćeno kako bi trebalo pa oni koji bi trebali riješiti problem to nisu uradili, a kako to izgleda kada vlast ne radi svoj posao na svojoj koži je osjetio naš sugrađanin Haris Ramić koji je upravo iza nekadašnje robne kuće Vema napadnut od strane pasa lutalica zbog čega je završio u Domu zdravlja Visoko sa uputnicom za Kantonalnu bolnicu Zenica.

Na licu mjesta bili su u pripadnici PS Visoko, a kako su roditelji Harisa Ramića izjavili za naš portal putem advokata će i pravnim putem tražiti da odgovorni snose posljedice svog nerada.

Stanari koji žive u zgradama u ovom dijelu grada zvanično su poslali mail i na adresu Gradske uprave ali nisu dobili odgovor. Kontaktirali su udruženje “Šapa” i nisu dobili odgovor, a nakon posljednjih napada na djecu od strane ovih pasa lutalica i lično su prijavu izvršili u PS Visoko gdje su dobili odgovor da je tu policija nemoćna i da nema nikakve ingerencije.

A šta se desi kada nadležni i odgovorni ne rade svoj posao nažalost osjetio je Haris Ramić sa ozbiljnim povredama noge.