Naslovnica Globus Vozač koji je uzrokovao veliku nesreću na granici s BiH bio nadrogiran

Vozač koji je uzrokovao veliku nesreću na granici s BiH bio nadrogiran

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj objavilo je da sumnjiči rumunskog vozača kamiona (35) da je u subotu skrivio masovnu prometnu nesreću kod Novog Varoša (na cesti prema graničnom prijelazu Stara Gradiška) pod utjecajem opojnih sredstava.

Rumun je u subotu najprije bez zaustavljanja prošao kroz naplatnu stanicu Okučani na izlazu s autoceste.

Nakon toga je nastavio kretanje prema graničnom prijelazu. Prilazeći graničnom prijelazu oko 16.30 sudario se s teretnim vozilom, a potom zahvatio bez kočenja i zaustavljanja 15 automobila u kojima su bili vozači i putnici. Vozila u koloni stajala su i čekala graničnu kontrolu.

Materijalna šteta procijenjena je na 500.000 eura
Nakon nesreće 18 osoba odvezeno je na pružanje liječničke pomoći u novogradišku bolnicu. Prema podacima Općinskog državnog odvjetništva, pet osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede, a materijalna šteta procijenjena je na 500.000 eura.

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu nakon uviđaja i provedenog ispitivanja predložilo je da sudija istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredi za osumnjičenoga zadržavanje u istražnom zatvoru.