Naslovnica Visoko Admir Babić: Predlažem hitno uređenje ulica Klisa, Podklisa i Ferhatovića u MZ...

Admir Babić: Predlažem hitno uređenje ulica Klisa, Podklisa i Ferhatovića u MZ Stari Grad

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Admir Babić (SDP) predlažio je hitno uređenje ulica Klisa, Podklisa i Ferhatovića (Pertac) u MZ Stari Grad, te regulisanje saobraćaja i nepropisnog parkiranja u ovim područjima.

Ulice Klisa, Podklisa i Ferhatovića (Pertac) su vitalne saobraćajnice u MZ Stari Grad, ali trenutno su u izuzetno lošem stanju, što otežava kretanje mještana i posjetitelja.

Nepropisno parkiranje postaje sve veći problem, posebno s obzirom na povećanu posjetu turista u Visoko. Potrebno je uspostaviti efikasne mjere za regulisanje saobraćaja i parkiranja kako bi se smanjile gužve i rizici od nezgoda, te kako bi se omogućilo nesmetano kretanje svim učesnicima u saobraćaju.

Put koji vodi do Piramide Sunca trenutno je u katastrofalnom stanju, što stvara neugodnosti i probleme turistima koji posjećuju ovu atrakciju. Predlažio sam hitnu sanaciju ovog puta kako bi se poboljšalo iskustvo posjetitelja i omogućilo lakši dolazak do odredišta.

Ova inicijativa ima za cilj unapređenje infrastrukture, sigurnosti i kvalitete života svih građana Visokog, te stvaranje pozitivnog ambijenta za turiste koji posjećuju naš grad.