Naslovnica Top vijesti Mašić: Niti je prodan Ustavni sud niti je išta izdato

Mašić: Niti je prodan Ustavni sud niti je išta izdato

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i bilo ko “ko sanja” odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH mogu i dalje nastaviti sanjati sve do onog trenutka kada BiH zvanično i praktično bude članica Evropske unije, izjavio je danas za Fenu šef Kluba poslanika SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić.

Po njegovim riječima, ta ucjena i vezivanje odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda BiH uz usvajanje evropskih zakona koji su nam potrebni za otpočinjanje zvaničnih pregovora sa Evropskom unijom u najmanju ruku je nekorektna i to samo pokazuje da je Milorad Dodik u stanju napraviti taocima sve građane “naše zemlje zbog svoje sulude politike koja se isključivo svodi na pokušaj izbjegavanja odgovornosti pred pravosudnim organima BiH”.

Upitan za komentar optužbi za navodne “izdaje” ili “prodaje” BiH od strane sadašnje opozicije, Mašić kaže da “bi bilo dobro da se to nečim potkrijepi”.

– Niti je prodan Ustavni sud niti je išta izdato. A ovo što sam komentirao govori suprotno od toga. Tako da riječi ponekad mogu biti teške, ali moraju biti potkrijepljene nekim dokazima – zaključio je Mašić u izjavi za Fenu.