Naslovnica Sport Oglasili se iz FK Sarajevo nakon što su ih odbili svi klubovi

Oglasili se iz FK Sarajevo nakon što su ih odbili svi klubovi

FK Sarajevo pokušao je organizovati sastanak klubova nakon što su protiv Borca u okviru Kupa BiH napustili teren.

Međutim, na poziv sa Koševa nije se odazvao niti jedan bh. klub, a FK Sarajevo se oglasilo saopćenjem, koje vam u cjelosti prenosimo:

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima WWin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-play-u, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. fudbalu.

Zahtjev većine navedenih Klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. fudbala održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao. Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim Klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra”, navodi se u saopćenju.