Naslovnica BiH Predstavnici Sindikata RS se okupili ispred Gradske uprave u Banjaluci

Predstavnici Sindikata RS se okupili ispred Gradske uprave u Banjaluci

BANJALUKA – Predstavnici Sindikata Republike Srpske okupili su se danas ispred Gradske uprave u Banjaluci jer, kako kažu nekoliko dana u prostorijama ovog objekta traje progon radnika koji su javno iznosili svoje mišljenje.

“Neđeljko Radulović i Jovica Vukelić su dobili premješaj nakon svojih medijskih izlaganja. U četvrtak je otkaz dobio Vladimir Pudar koji je radio kao komunalni policajac. Takođe moram reći da najava gradonačelnika Banjaluke o povećanju plata radnika nije tačna”, istakao je Božo Marić, predsjednik Sindikata Republike Srpske.

Milorad Mitrović, sekretar Sinidkata uprave Republike Srpske, je upozorio da sindikat neće dozvoliti nasilje nad radnicima.

“Imaćete priliku da gledate i sudski epilog jednog nezakonitog ponašanja”, rekao je Mitrović.

Radulović ne krije da je prije tri dana na “srećnom času” doživio neprijatnost od svog poslodavca, te je Stanivuković zatražio da napusti okupljanje zaposlenih.

“Rekao mi je da ne radim tu. Upitao sam kako kad radim tu prije nego što je on rođen”, rekao je Radulović koga je gradonačelnik sa pozicije u odsjeku za pravne poslove prebacio na boračka pitanja.

Jovica Vukelić radi kao vatrogasac oko 20 godina, a premještaj je dobio u parking službu.

“Moram reći da sam jedan od rijetkih koji imam posebnu licencu za rad u vatrogasnoj službi. Takođe svoj posao sam radio na aerodromu Banjaluka, a sada sam dobio premještaj, kako kažu, zbog povećanja obima posla što nije moguće. Vjerujem da je to učinjeno zbog toga što sam član Narodnog fronta od samog osnivanja”, zaključio je Vukelić.